Őrült ötlet, hogy párásítót vegyen a parketta miatt vagy a bútoroknak? Nem is annyira! Lássuk, hogy miért is van szükség párásítóra! Azt már mindenki tudja, hogy a jó minőségű levegő eléréséhez megfelelő páratartalom is tartozik. Ezt száraz levegő esetén párásítással tudjuk elérni. A természetben ez a természetes párásítás megoldott, hisz gondoljon csak a tisztító záporesőkre, zivatarokra. Az eső „átmossa” a levegőt és egyben párásítja is.

A fából készült tárgyaink

A fa életben marad még akkor is, ha bútor, padló vagy hangszer lett belőle. Ha otthonában változik a páratartalom (fűtési szezon, légkondicionáló használata), akkor egy jó párásítóval hatékonyan „kezelni” tudja ezt a felborult állapotot. A párásítók használata mellett a fa bútorok, hangszerek, tárgyak megőrzik és fenntartják alakjukat, funkciójukat és értéküket. Párásító használatát különösen ajánljuk olyan otthonokba, ahol fából készült bútorok, fapadlók és hangszerek vannak.

Kiszárad a „lélegző fa” párára, párásítóra vágyik

A fából készült tárgyak is „éreznek”. Ha hideg van kint és meleg van bent (télen a beltéri fűtés miatt), a hegedű hangja recsegőssé válhat, a zongora elhangolódhat. A fa bútorokon csúnya repedések vagy rések jelenhetnek meg. A száraz levegőben a fa kiszárad. Ez különösen igaz az antik fából készült bútorokra. A fiókok nehezebben nyílnak ki, a szekrény ajtók beragadnak, a fából készült padló nyikorog-nyekereg minden lépéskor. Tapasztalt már ilyet? S mit tett ekkor? Megmérte a páratartalmat?

A kiszáradt fa padlónak regenerálódás egy párásító

A valódi fából készült járólapok, parketták egy helyiség burkolási költségeinél elég jelentős tételt jelentenek. A parkettázás sok családi házban többmilliós beruházást jelent. A parkettáról később is gondoskodni kell, nem elég csak ápolni, lakkozni, hanem a környezetében a legalább 40%-os relatív páratartalmat is biztosítani szükséges.
Egy hatékony párásító használatával naponta akár 5-10 liter vizet is bejuttathat a levegőbe, s ezáltal gondoskodhat a parkettája épségéről. Párásító használatával elkerülheti a fa összeszáradását, a recsegő hangot és a csúnya, hézagos látványt.

Párásító használat télen-nyáron

Télen a levegő szárazzá válik, a fűtés miatt. A száraz szobai levegő “ellopja” az összes élőlény nedvességét, beleértve a fáét is. Olyan, mint a kiszárad bőr, törékennyé válik. A fa felületek és tárgyak károsodnak, ha megfosztják a nedvességtől. A szellőztetés télen friss levegőt „csempész” a lakásba, de nem hozza meg a kívánt nedvességtartalmat. Nyáron a nagy meleg szintén szárazzá teszi a levegőt, a klíma használata sokat ronthat a levegő páratartalmán. Érdemes elgondolkodnia azon, hogy a lakó és irodahelyiségeibe egy-egy párásítót szerezzen be, mely egész évben optimális páratartalmat biztosít Önnek.

BONECO légmosó párásítók

A svájci BONECO gyár már több mint 50 éve foglalkozik légtisztítók és párásítók gyártásával. A svájci mérnökök több évtizedes kutató és fejlesztő munkájának köszönhetően a párásító készülékek megbízhatóan javítják az otthonok levegőminőségét és páratartalmát. Az új technológián alapuló légmosó párásítók szó szerint „átmossák’ a szoba levegőjét. Párásítás közben levegőt is tisztítják. A légmosó választásával a párásító készüléke a levegő tisztításáról is gondoskodik.

Új párásító légmosó

Az új BONECO W200 légmosó párásítóba elődjeihez képest egy új technológián alapuló nedvesítő szűrő és egy nagyobb ventilátor került. Az üvegszálas nedvesítő szűrő több szennyeződés megkötésére alkalmas, ezáltal hatékonyabb légtisztításra képes s emellett az ideális relatív páratartalmat is garantálja. A higiénikus működést a készülékben található ezüstrúd biztosítja, ami „távol tartja” a mikroorganizmusokat. A légmosó egyszerűen szétszedhető, könnyen takarítható. Ebben a modern párásító készülékben kevés, ám korszerű alkatrészek vannak. A műanyag tartozékok mosogatógépben, a párásítást és egyben légtisztítást is biztosító nedvesítő szűrő pedig mosógépben mosható. Az új légmosó tartálya és dobja hajlékony, nem törhető műanyagból készült. Ezáltal strapabíróbb, jobban bírja a használatból adódó kopásokat és esetleges leeséseket.

BONECO párásítók

A BONECO légmosó párásítói folyamatosan optimális szinten tartják a relatív páratartalmat. Ennek köszönhetően a lakásban egész évben megfelelő páradús levegő biztosítható, mely az emberek, állatok, növények és a „lélegző fa” tárgyak egészségét, épségét is megóvja. A megbízható svájci minőség garantálja a hosszú élettartamot, a megbízhatóságot és a minőséget.
Teremtsen párásítással páradús levegőt szeretteinek és féltett tárgyainak, hogy sokáig „egészségben és épségben” maradjanak!

Ismerkedjen meg a BONECO párásító választékával