Vajon mit tehet, hogy otthona levegője tisztább és egészségesebb és legyen? Hogyan védekezzen hatékonyan a baktériumok és vírusok ellen?

Légszennyezettség, megnövekedett pollenkoncentrátum, influenzajárvány. Ismerős problémák. Ám 2020-as év elején egy új ismeretlen vírussal kellett szembenéznünk. Nem csak Önnek, hanem mindenkinek! Az otthon biztonsága mindennél fontosabbá vált.

Ön is otthona biztonságát választja?

Élete nagy részét zárt térben tölti. Számoljon csak utána: napi 8 óra alvás, napi 8 óra munka vagy tanulás. Ez már napi 16 óra. Ezek az elfoglaltságok a legtöbb esetben zárt térben zajlanak. Közismert tény, hogy a levegőben számos szennyező részecske található, amivel folyamatosan terheljük szervezetünket.

Mit tehet, hogy lakókörnyezete levegője tisztább és egészségesebb legyen?
Használjon BONECO légtisztítót!

A légtisztító képes a levegőben szálló mikroszennyeződések kiszűrésére, melyek olyan kicsik, hogy
szabad szemmel nem is láthatók. Számos egészségügyi probléma melegágya a beltéri rossz levegő. Ezek az apró szennyeződések megtapadnak a tüdőbolyhokon és irritálhatják a nyálkahártyát.

Mit okozhat a beltéri rossz levegő? Szűnni nem akaró köhögést, folyamatos krákogást, rengeteg álmatlan éjszakát, komoly légzőszervi megbetegedések megjelenését, mint az asztma és allergia.

Zárt helyiségek levegőjét javíthatjuk, a vírus levegőben történő terjedését mérsékelhetjük egy megfelelő szűrővel ellátott, adott helyiség méretének megfelelően kiválasztott légtisztító segítségével.

BONECO légtisztító a családban

Mire érdemes odafigyelnie, ha légtisztítót vásárol?

1. Nézze meg a készülék CADR értékét!
A CADR (Clean Air Delivery Rate) egy nemzetközi szabvány érték, ami jelzi a légtisztítóból kiáramló levegő minőségét. Minél magasabb a CADR érték, annál nagyobb a légtisztító hatékonysága. A szám jelzi a légtisztító által megszűrt levegő mennyiségét. A svájci BONECO légtisztító készülékein a CADR érték minden esetben fel van tüntetve.Fontos, hogy légtisztító vásárlásnál figyeljen arra, hogy mekkora négyzetméter alapterületű helyiségben szeretné használni a légtisztítót. Az adatok ismeretében könnyedén kiszámítható a konkrét légköbméter. A CADR értékből látható, hogy az adott légtisztító milyen hatékonysággal lesz képes az adott helyiség levegőjének a tisztítására.

2. Nézze meg, milyen szűrő van a légtisztítóban!
A HEPA, EPA, ULPA szűrőket olyan helyeken alkalmazzák elsődlegesen, ahol fontos a levegő minősége. A légtisztítóban lévő szűrő feladata, hogy a beltéri levegőt tisztábbá és szennyeződésmentesebbé tegye.A HEPA szűrő elnevezése az angol nyelvi rövidítésből ered: High-efficiency particulate air. Az atombomba kísérleteknél használták, hogy az esetleges radioaktív részecskéket kiszűrjék a laboratóriumot elhagyó levegőből. Napjainkban ezt a szűrőt előszeretettel használják a légtisztító készülékekben. Egy légtisztító hatékonysága nagyban függ attól, hogy mekkora a benne lévő HEPA szűrő felülete, milyen a készülék légszállítási teljesítménye egy adott helyiségben.

A BONECO légtisztítókban lévő HEPA E12 szűrő képes a levegőből kiszűrni a 0,03 mikrométer vagy nagyobb részecskék 99,74%-át.

A felső légúti betegségben szenvedőknek a HEPA filteres légtisztító készülék javasolt. Nagyon fontos, hogy a levegőből az 1 mikronnál kisebb szennyeződések kiszűrésre kerüljenek, hiszen ezek a részecskék könnyedén bekerülnek a véráramba így számos egészségügyi problémát okozhatnak.
A HEPA szűrők egyes fajtája a baktériumok és vírusok kiszűrésére is alkalmasak.

A svájci BONECO légtisztító készülékekben bevizsgált HEPA szűrő van.

Tiszta és vírusmentes levegő nem vágyálom. Ön is vágyik rá?
A BONECO légtisztító készülékekben többrétegű és nagy felületű HEPA szűrő található. A svájci mérnökök a BONECO P500 légtisztító készülékhez háromféle szűrőkombinációt fejlesztettek ki: allergia, szmog és bébi szűrő. A BONECO légtisztítókban az alapszűrő, egy HEPA E12 típusú szűrő, melyet aktív szénszűrővel kombináltak. A légtisztító nemcsak a szennyeződéseket, hanem a káros gázokat, kellemetlen szagokat, a dohányfüstöt, a szmogot és vírusokat is kiszűri.

Hogyan tisztíthatja otthona levegőjét hatékonyabban járványok idején?
Válassza a BONECO P500 légtisztító készülékhez a jobb szűrési hatékonyságú Baby HEPA Filtert! A kisgyermekes családoknak kifejlesztették ki a “Baby” szűrőkombinációt, melyet egy plusz ún. zöld Bio Enzim szűrővel látták el, mely közömbösíti a levegőben lévő kórokozókat is.

BONECO tipp: Járványok idején fokozottan figyeljen légtisztító készülékében lévő szűrő karbantartására és cseréjére.

A HEPA filter általános élettartama maximálisan 1 év, utána a filter elveszti hatékonyságát, megérik a cserére. Ezt mindenképpen tartsa szem előtt. A szűrő 1 éven túli használata már NEM HATÉKONY és nem is EGÉSZSÉGES!

Ha Ön légtisztító vásárlás előtt van, akkor mindenképpen mérlegelje döntését.
Járja körbe a lehetőségeket és válasszon körültekintően!

Tudjon meg többet a BONECO HEPA filteres légtisztító termékcsaládról! Katt ide