Vélemények Hírek Videók Rólunk GYIK Oldaltérkép Terméktámogatás Kapcsolat

Boneco - az elérhető svájci minőség

GYIK

Vásárlói vélemények

"Eddig nagy frekvenciás hidegpárásítót használtunk, alapvetően a rövid életidő miatt kezdtünk más irányban tapogatózni. A cserélhető betét költségcsökkentést jelent (nem az egész készüléket kell garancia idő lejárta után cserélni). Nagyon tetszik a készülék (BONECO 1359) csendes működése, a hatékonysága. Az egyik legnagyobb pozitívum, hogy nem szükséges manuálisan állítani, csak a vízszintjelzőt kell figyelni. Az...

Légrády Gábor - Budapest

összes vélemény »
Terméktámogatás

Nem találja a használati utasítást? Töltse le a termékeinkhez tartozó ismertetőket!

Nem találja használati utasítását, BONECO, vagy AIR-O-SWISS párásító-, vagy légtisztító készülékéhez? Gondja támadt a megvásárolt BONECO vagy AIR-O-SWISS párásító vagy légtisztító használata során? Válassza ki a listából, az Ön által kiszemelt párásító, vagy légtisztító készüléket, és töltse le INGYENESEN a hozzá tartozó termékismertetőt, használati utasítást!

Webshop

Ön is egy ilyen termékre vágyik?

Akkor nincs más dolga mint ide kattintani!

Itt szerezheti
meg


 • A nedvesítő betétes párásítóm filtere szagos lett, és elszíneződött, mit tegyek?

  A színeződés még nem szokott baj lenni, ez utalhat a víz fémtartamára. Azonban ha kellemetlen szaga van, a nedvesítő betéte ki kell cserélni! A hosszú távú, és higiénikus működés feltétele, hogy a nedvesítő betétes párásító készülékeket, folyamatosan üzemeltesse! Ha elutaznak otthonról, akkor tegye be egy vízzel teli tárolóba, és helyezze be a hűtőszekrénybe. Az alsó tálcát rendszeresen, hetente tisztítsa ecettel.

 • Allergiás vagyok a háziporra, pollenekre, és alacsony a levegő páratartalma, mit tegyek?

  Ez esetben a BONECO vagy AIR-O-SWISS légmosó készülék vásárlását javasoljuk Önnek! A légmosó készülékek hatékonyan tisztítják a lakás levegőjét a szállóportól, pollenektől, szmogtól, és a természetesség elvén párásítják a lakást! Nagy előnyük, hogy nincsenek cserélendő  szűrők, így hosszútávon gazdaságosabb a használatuk. De két készülékkel is kombinálhatja, a BONECO 2261 HEPA szűrős légtisztító, makulátlan, üde levegőt varázsol otthonába, használatát pedig ki tudja egészíteni egy ultrahangos, vagy nedvesítő betétes párásító készülékkel.

 • Az ISS ezüstrúd hogyan fejti ki a baktériumölő hatását?

  Az ezüst már régóta közismert antibakteriális tulajdonságáról. Ez a fém, több mint 650 fajta baktérium és vírus ellen hatásos, és minden párásító készülékben alkalmazható.

  Egyszerűen a párásítóba (nem a víztartályba) kell csak belehelyezni. Az ISS a vízben ezüst ionáramlást idéz elő, s ez a esetlegesen előforduló mikroorganizmusokat elpusztítja.

 • Csak fűtési szezonban használjuk a párásítót, új szezon kezdetén beindíthatom a régi szűrővel?

  Szűrös párásító esetén:

  Amennyiben a nedvesítő betét nem túl vízköves, és csak kevés ideig használták előzőleg, akkor beteheti a készülékbe. Az ultrahangos készülékeknél  lehetőleg új granulátummal kezdje a szezont.
  Ne felejtse el, hogy az új granulátumot mindig áztassa be vízbe 24 órára az első használat előtt.

   

  Ultrahangos párásító esetén:

  Az ultrahangos készülékeknél  lehetőleg új granulátummal kezdje a szezont. Ne felejtse el, hogy az új granulátumot mindig áztassa be vízbe 24 órára az első használat előtt.

 • Fehér port fúj ki az ultrahangos párásító készülékem, mi lehet a probléma?

  A BONECO és AIR-O-SWISS ultrahangos párásító készülékek, mikroszkopikus cseppekre porlasztják el a vizet. A kifújt, látható párában gyakorlatilag minden megtalálható, a készülék mindent maradéktalanul elporlaszt. Ha a párásítás után fehér por jelentkezik a bútorokon, az azt jelenti, hogy a porlasztott víznek magas az ásványianyag tartalma. Ha ezt tapasztalja, cserélje ki a granulátumot, vagy használja a készüléket lágyított vízzel –ebben az esetben vegye ki a patront a tartály kupakjából.

 • Folyamatosan kell használnom a párásító, vagy légtisztító készüléket?

  Az ultrahangos párásítókat nem javasoljuk folyamatos használatra. Ezeket a párásító készülékeket, hálószobába javasoljuk, éjszakai üzemelésre, vagy napközben pár órai működésre.

  Ellenben a többi párásítót (nedvesítő betétes párásító, légmosó készülékek) folyamatos működést igényelnek. A nedvesítő betétes párásítók filterét nem is szabad hagyni, hogy kiszáradjon, mivel így megül benne a vízkő, és elszaporodhatnak benne a bacilusok. Ezek a készülékek alacsony fogyasztással bírnak, egész napos működés mellett sem hagynak jelentős nyomot a költségvetésben!

  A légmosó készülékek is akkor hatékonyak a levegő tisztítását illetően, ha folyamatosan működnek.

 • Ha hosszabb időre elutazom, mi tegyek a párásító készülékemmel?

  Szűrős párásító esetén:

  Ha hosszabb ideig nem használja a készüléket, vegye ki belőle a szűrőt és amennyiben nincs rá módja, hogy eltegye a hűtőszekrénybe, szárítsa ki. A párásítóból öntse ki a vizet, ha vízköves, piszkos,  tisztítsa ki és törölje szárazra, illetve hagyja megszáradni. Ha nyáron nem használja a készüléket, akkor is ez a teendő. Ha a szűrő már elhasznált, inkább dobja ki.

  Ha a vízzel feltöltött készüléket 1-2 napnál tovább nem használta: bekapcsolás előtt öblítse ki a víztároló részt és a tartályt

  Ultrahangos párásító esetén:

  A granulátumot  csak akkor szárítsa meg, ha még nem túl régen használta, egyébként dobja ki és új párásítási szezon kezdetekor töltse fel új granulátummal. A párásítóból öntse ki a vizet, ha vízköves, piszkos, tisztítsa ki és törölje szárazra, illetve hagyja megszáradni.

  Ha a vízzel feltöltött készüléket 1-2 napnál tovább nem használta: bekapcsolás előtt öblítse ki a víztároló részt és a tartályt

 • Használhatom a párásító készülékemet ioncserélt / desztillált vízzel?

  A párásító készülékekben keletkező párát, Ön és a családja, a levegővel együtt beszívja a légutakba. A nyálkahártyán keresztül minden felszívódik, ezért nagyon fontos, hogy a párásítót emberi fogyasztásra alkalmas (csapvíz) friss, megbízható eredetű (pl. gyógyszertári) vízzel használja!

  Amennyiben nagyon kemény a csapból kifolyó víz, és ez problémát okoz, pl. erős vízkövesedés esetén, akkor házilag lágyítsa a vizet!

 • Illóolajat tehetek a vízbe?

  Soha be töltsön semmilyen illóolajat a készülékbe, mert a készülék meghibásodását okozhatja és az elporlasztott olaj egészségkárosító lehet. Mindig, sak tiszta vízet öntsön a készülékbe.

  Az illóolajat, pedig KIZÁRÓLAG az arra kihelyezett területre, vattára csepegtetve használja, csak az arra alkalmas készülékeknél!

 • Kruppos, asztmás a gyermekem, melyik a legmegfelelőbb párásítási megoldás számára?

  Krupp,  asztma, és gyakori légzőszervi megbetegedés esetén a BONECO vagy AIR-O-SWIS ultrahangos hidegpárásító készülékeket szoktuk javasolni! Ezekkel a párásítókkal tud, Salvus vízzel is inhalálni, mely hatékonyan csökkentheti az ezekkel a megbetegedésekkel járó, kellemetlen tüneteket.

  Nagy segítség lehet még a BONECO, vagy AIR-O-SWISS légmosó, vagy HEPA szűrős légtisztító, hogy a lakásban mindig friss, tiszta levegő legyen.

 • Melyik készülék alkalmas aromaterápiára?

  A 2071 kombinált légtisztító-párásító, a ventilátoros párásítók közül 2251, 1359, 2441 cikkszámú készülékek, illetve a 2055 és 2055D légmosó. Az aromaolajat soha ne töltse a vízbe, hanem egy vattapamacsra csöpögtessen pár cseppet és tegye a kijelölt helyére.

  Az ultrahangos készülékek aromaterápiára nem használhatók.

 • Mi a különbség a BONECO 7131 és 7136 párásító között?

  A Boneco 7136 digitális, ultrahangos párásító készülék. Szemben a Boneco 7131 párásítóval, beállíthatjuk rajta a működés kívánt időtartamát, és precízebben szabályozhatjuk a kívánt páratartalmat.

 • Mi a különbség a Boneco 7131 és 7145 között?

  Mind a két készülék manuális vezérlésű, műszaki adataik sem mutatnak különbséget. Lényeges különbség viszont a küllem. A Boneco 7145 párásító készüléket továbbá kérheti fehér, vagy fekete színben is.

 • Mi a különbség a langyos és a meleg párásító között?

  A meleg párásító működése: a víztartályból egy kis mennyiségű víz folyik a  párologtató elemre. Az elektronikus vezérlésű párologtató elem elgőzölögteti a vizet. Így párásítja a szobát.

  A langyos párásítás ötvözi a hideg-és a melegpárásítás előnyeit. A víz 80°C-os felfűtésétől olyan higiénikus, mint a melegpárásítók, és 40°C-os párakibocsátása okán hatékonyabb a hidegpárásítóknál. Pl.: 7142-es, U600-as, U650-es ultrahangos párásítók.

 • Mikor cseréljem a nedvesítő betétet?

  A nedvesítő betétet, célszerű, a víz ásványianyag tartalmától függően, 1-3 havonta cserélni. Ha elszíneződik, az még nem szokott a működésében problémát jelenteni, az csak a víz fémtartalmára utal. Azonban ha szagosodik, akkor megérett arra, hogy kicserélje. Fontos tényező, hogy ne hagyja kiszáradni, ezek a párásítók folyamatos működést igényelnek. Így biztosíthatja a higiénikus, hosszú távú működést.

 • Mikor cseréljem ki a vízlágyító patronban a granulátumot?

  Az ultrahangos párásító készülékek patronjában található granulátum, utántölthető. Élettartama függ a víz ásványianyag tartalmától. Ha azt észleli, hogy a párásítás után fehér por marad a bútorokon, vagy a párakifújó nyíláson körömmel lekaparható réteg keletkezik, cserélje ki a vízlágyító granulátumot. Ez a víz ásványianyag tartalmától függően, 1-3 hónap.

 • Mit jelent az antibakteriális nedvesítő betét?

  A nedvesítő betéteket előállításuk során gyárilag olyan kezelésnek vetették alá, amelynek hatására kevésbé szaporodnak el az esetleges baktériumok, mikroorganizmusok, ezáltal higiénikusabb a készülék használata.

 • Nedvesítő betétes, vagy ultrahangos párásító lenne nekem megfelelőbb?

  Kisgyermekhez, vagy hálószobába, éjszakai, vagy napközben pár órai  üzemeltetésre az ultrahangos párásítókat javasoljuk, melyekkel Salvus vízzel is inhalálhatunk. A Salvus vízzel megakadályozhatjuk, vagy a gyógyszeres kezelést kiegészítve, kezelhetjük a hurutos, megfázásos megbetegedéseket, csökkenthetjük a krupp és az asztma kellemetlen tüneteit.

  Azonban ha csapvízzel használná a párásító készüléket, és otthonában magas a víz ásványianyag tartalma, használja inkább a nedvesítő betétes párásítóinkat!

  Ha nagyon száraz a levegő, vagy csecsemő miatt egész nap otthon tartózkodnak, akkor is általában nedvesítő betétes párásítót szoktunk javasolni, mivel ezeknek a készülékeknek a feltétele, hogy egész nap működjenek!

 • Olyan párásítót szeretnék, mellyel tudok Salvus vízzel is inhalálni mi lehet a megoldás?

  Salvus vízzel kizárólag a BONECO és AIR-O-SWISS  ultrahangos párásítókat tudja használni! Ezeknek  a svájci párásító készüléknek az ultrahang membránját valójában orovsi inhalátorokba tervezték, így sav-, és lúgálló anyagból készültek. Így képes a BONECO ultrahang ellenállni a Salvus víz erős ásványianyag tartalmának! Csak a BONECO garantál ugyan annyi szavatossági időt az ultrahangos párásító készülékekre, Salvus víz, rendszeres használata esetén is!

 • Olyan párásítót szeretnék, melyben nem kell cserélni filtereket, szűrőket, mi lehet a megoldás?

  Azt javasoljuk, hogy vegyen légmosó készüléket. A légmosó készülékek a természetes párásítás elvén működnek, használatukkal a levegőt is tisztíthatja otthonában! És nincs cserélendő szűrőbetét, így hosszabb távon gazdaságosabb megoldás!

 • Olyan párásítót szeretnék, melyet nem kell, hetente tisztítani mi lehet a megoldás?

  A BONECO és AIR-O-SWISS párásító készülékek használata esetében, több extra tartozék van, mellyel hosszú távon biztosíthatjuk a higiénikus működést! Azonban a heti-kétheti ecetes tisztítás mindenképpen javasolt, bármilyen készüléket vásárol! A készülékek által kibocsátott pára bejut a légzőrendszerbe, itt, a nyálkahártyán pedig minden felszívódik. Ezért nagyon fontos a rendszeres tisztítás, és hogy mindig friss, tiszta, fogyasztásra alkalmas víz legyen a párásítóban!

  Ha nincs senki, aki minimum hetente tisztítja a párásító készüléket, és egészségügyileg nem zárható ki, akkor válasszon BONECO melegpárásítót.

 • Olyan sokféle párásító készülék van, melyik a legjobb?

  Szerencsére egyre több ügyfelünk felismeri, hogy sok esetben nem elég venni egy pá rzer Forintos készüléket, érdemesebb beruházni egy kicsit  drágább, de minőségi párásító készülékbe, mely garantálhatja a probléma megoldását, a száraz levegő okozta kellemetlen tüneteket orvosolhatja, nem mellesleg a hosszú élettartam biztosítja, hogy gazdaságosabb legyen.

  Alapvetően kétféle párásítási technika van, a hideg és a meleg párásítás. A háztartásokba inkább a hidegpárásítást szoktuk javasolni. Ezen belül megkülönböztetjük az ultrahangos, és nedvesítő betétes párásítókat, valamint a légmosókat, melyek légtisztításra is alkalmasak.

  Általában több tényező szokott közrejátszani, mire megtaláljuk vásárlóinknak a körülményekhez legmegfelelőbb párásító készüléket! Ha teljesen tanácstalan, böngésszen még a GYIK kategóriában, vagy keressen minket telefonon!

 • Sós vizet, vagy gyógyszeres oldatot párologtathatok az ultrahangos készülékben?

  Nem. A só erősen maró hatású, a készülékbe beszivárogva, tönkreteszi az elektronikát és a membránt is. Nem rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodás garanciavesztéshez vezet. Gyógyszeres oldat belélegzésére inkább gyógyszertárban kapható inhalátort javasolunk.

  A vízen kívül csak SALVUS vízzel használhatók a BONECO, vagy AIR-O-SWISS ultrahangos párásítók, aminek kúraszerű alkalmazásával nagyon jó eredmények érhetők el a légúti megbetegedések esetén.

 • Szeretném kombinálni a párásítást és a légtisztítást, mi lehet a megoldás?

  Ebben az esetben, légmosó használatát javasoljuk, vagy az AIR-O-SWISS 2071-es, HEPA szűrős légtisztító, nedvesítő betétes párásító kombi készüléket!

 • Szűrt vízzel szeretném használni az ultrahangos párásítómat, a granulátumot ekkor is cserélni kell, egyáltalán kell használni granulátumot?

  Ha szűrt vízet használ, a vízlágyító patront ki kell venni a készülékből és nem szükséges a használata. Amennyiben mégis poros lesz a környezet (a készülék kiporlasztja még a vízben lévő ásványi anyagokat), próbálja meg a granulátummal.

 • Tegnap vettem a párásító készülékemet, de nem emelkedik a levegő páratartalma!

  Régóta fennálló, 30 % körüli páratartalom esetében, nem csak az Ön nyálkahártyája szárad ki! Ilyenkor a fabútorok, a fal is megsínyli a száraz levegőt. Mikor elkezdi használni a párásító készüléket, elképzelhető, hogy az első pár napban a bútorok, a vakolat szívja be a nedvességet. Ilyenkor a párásító több vizet fogyaszt, a levegő relatív páratartalma, azonban még sem emelkedik jelentősen. Pár nap múltán, azonban, a levegő páratartalma is beállhat az optimális szintre.

 • A BONECO 1359 hidegpárásítóba hova lehet illóolajat tölteni?

  1359aroma.jpg

  Soha ne töltsön illóolajat a víztartályba, ne tegyen illóolajat a vízbe.

  A párásítóban a fehér műanyag szűrőtartó keret külső részén van egy mélyedés AROMA felirattal.
  Ide cseppentsen néhány csepp illóolajat. Ügyelve nehogy a szűrőre kerüljön az olaj.

  Először csak kevés illóolajat cseppentsen.  Az olaj minőségétől függően erősebben vagy gyengébben párolog. A gyenge minőségű olajok egyáltalán nem párolognak el.

 • A légmosó tárcsáit hogyan tisztítsam és milyen gyakran?

  A készüléket célszerű hetente karbantartani: Az alsó tartályt kiöblíteni, friss vízzel feltölteni a tárcsák állapotát szemrevételezéssel, ellenőrizni. Ha vízköves, akkor helyezze vissza a tárcsákat a helyükre, öntsön rá 20% ecetoldatot. Várja meg amíg az ecet kifejti a hatását, néha kézzel forgassa meg a tárcsákat. Öntse ki a folyadékot az alsó tartályból, és a tárcsaköteggel együtt vízzel öblítse le.

  A tárcsákat egyenként is célszerű elmosni, kb. havonta. A záró kupak elfordítása után a tengelyről egyesével vegye le a tárcsákat és áztassa be 20 %-os ecetbe. Ha már feloldódott a vízkő, puha kefével dörzsölje át, öblítse le vízzel, és egyesével helyezze vissza a tengelyre, egymástól egyenlő távolságra.

  A Calc Off segítségével még egyszerűbb a készülék tisztítása.

 • Allergiás vagyok a háziporra, pollenekre, és alacsony a levegő páratartalma, mit tegyek?

  Ez esetben a BONECO vagy AIR-O-SWISS légmosó készülék vásárlását javasoljuk Önnek! A légmosó készülékek hatékonyan tisztítják a lakás levegőjét a szállóportól, pollenektől, szmogtól, és a természetesség elvén párásítják a lakást! Nagy előnyük, hogy nincsenek cserélendő  szűrők, így hosszútávon gazdaságosabb a használatuk. De két készülékkel is kombinálhatja, a BONECO 2261 HEPA szűrős légtisztító, makulátlan, üde levegőt varázsol otthonába, használatát pedig ki tudja egészíteni egy ultrahangos, vagy nedvesítő betétes párásító készülékkel.

 • Az ISS ezüstrúd hogyan fejti ki a baktériumölő hatását?

  Az ezüst már régóta közismert antibakteriális tulajdonságáról. Ez a fém, több mint 650 fajta baktérium és vírus ellen hatásos, és minden párásító készülékben alkalmazható.

  Egyszerűen a párásítóba (nem a víztartályba) kell csak belehelyezni. Az ISS a vízben ezüst ionáramlást idéz elő, s ez a esetlegesen előforduló mikroorganizmusokat elpusztítja.

 • Folyamatosan kell használnom a párásító, vagy légtisztító készüléket?

  Az ultrahangos párásítókat nem javasoljuk folyamatos használatra. Ezeket a párásító készülékeket, hálószobába javasoljuk, éjszakai üzemelésre, vagy napközben pár órai működésre.

  Ellenben a többi párásítót (nedvesítő betétes párásító, légmosó készülékek) folyamatos működést igényelnek. A nedvesítő betétes párásítók filterét nem is szabad hagyni, hogy kiszáradjon, mivel így megül benne a vízkő, és elszaporodhatnak benne a bacilusok. Ezek a készülékek alacsony fogyasztással bírnak, egész napos működés mellett sem hagynak jelentős nyomot a költségvetésben!

  A légmosó készülékek is akkor hatékonyak a levegő tisztítását illetően, ha folyamatosan működnek.

 • Ha hosszabb időre elutazom, mi tegyek a párásító készülékemmel?

  Szűrős párásító esetén:

  Ha hosszabb ideig nem használja a készüléket, vegye ki belőle a szűrőt és amennyiben nincs rá módja, hogy eltegye a hűtőszekrénybe, szárítsa ki. A párásítóból öntse ki a vizet, ha vízköves, piszkos,  tisztítsa ki és törölje szárazra, illetve hagyja megszáradni. Ha nyáron nem használja a készüléket, akkor is ez a teendő. Ha a szűrő már elhasznált, inkább dobja ki.

  Ha a vízzel feltöltött készüléket 1-2 napnál tovább nem használta: bekapcsolás előtt öblítse ki a víztároló részt és a tartályt

  Ultrahangos párásító esetén:

  A granulátumot  csak akkor szárítsa meg, ha még nem túl régen használta, egyébként dobja ki és új párásítási szezon kezdetekor töltse fel új granulátummal. A párásítóból öntse ki a vizet, ha vízköves, piszkos, tisztítsa ki és törölje szárazra, illetve hagyja megszáradni.

  Ha a vízzel feltöltött készüléket 1-2 napnál tovább nem használta: bekapcsolás előtt öblítse ki a víztároló részt és a tartályt

 • Illóolajat tehetek a vízbe?

  Soha be töltsön semmilyen illóolajat a készülékbe, mert a készülék meghibásodását okozhatja és az elporlasztott olaj egészségkárosító lehet. Mindig, sak tiszta vízet öntsön a készülékbe.

  Az illóolajat, pedig KIZÁRÓLAG az arra kihelyezett területre, vattára csepegtetve használja, csak az arra alkalmas készülékeknél!

 • Kruppos, asztmás a gyermekem, melyik a legmegfelelőbb párásítási megoldás számára?

  Krupp,  asztma, és gyakori légzőszervi megbetegedés esetén a BONECO vagy AIR-O-SWIS ultrahangos hidegpárásító készülékeket szoktuk javasolni! Ezekkel a párásítókkal tud, Salvus vízzel is inhalálni, mely hatékonyan csökkentheti az ezekkel a megbetegedésekkel járó, kellemetlen tüneteket.

  Nagy segítség lehet még a BONECO, vagy AIR-O-SWISS légmosó, vagy HEPA szűrős légtisztító, hogy a lakásban mindig friss, tiszta levegő legyen.

 • Melyik készülék alkalmas aromaterápiára?

  A 2071 kombinált légtisztító-párásító, a ventilátoros párásítók közül 2251, 1359, 2441 cikkszámú készülékek, illetve a 2055 és 2055D légmosó. Az aromaolajat soha ne töltse a vízbe, hanem egy vattapamacsra csöpögtessen pár cseppet és tegye a kijelölt helyére.

  Az ultrahangos készülékek aromaterápiára nem használhatók.

 • Mire jó a légmosó?

  A BONECO és Air-O-Swiss légmosók, a páratartalom természetes szabályzása mellett, hatékonyan tisztítják a levegőt is. Nagy előnyük, hogy nincsen bennük cserélendő szűrőbetét, így hosszútávon gazdaságosabb a használatuk.

 • Olyan párásítót szeretnék, melyben nem kell cserélni filtereket, szűrőket, mi lehet a megoldás?

  Azt javasoljuk, hogy vegyen légmosó készüléket. A légmosó készülékek a természetes párásítás elvén működnek, használatukkal a levegőt is tisztíthatja otthonában! És nincs cserélendő szűrőbetét, így hosszabb távon gazdaságosabb megoldás!

 • Olyan párásítót szeretnék, melyet nem kell, hetente tisztítani mi lehet a megoldás?

  A BONECO és AIR-O-SWISS párásító készülékek használata esetében, több extra tartozék van, mellyel hosszú távon biztosíthatjuk a higiénikus működést! Azonban a heti-kétheti ecetes tisztítás mindenképpen javasolt, bármilyen készüléket vásárol! A készülékek által kibocsátott pára bejut a légzőrendszerbe, itt, a nyálkahártyán pedig minden felszívódik. Ezért nagyon fontos a rendszeres tisztítás, és hogy mindig friss, tiszta, fogyasztásra alkalmas víz legyen a párásítóban!

  Ha nincs senki, aki minimum hetente tisztítja a párásító készüléket, és egészségügyileg nem zárható ki, akkor válasszon BONECO melegpárásítót.

 • Olyan sokféle párásító készülék van, melyik a legjobb?

  Szerencsére egyre több ügyfelünk felismeri, hogy sok esetben nem elég venni egy pá rzer Forintos készüléket, érdemesebb beruházni egy kicsit  drágább, de minőségi párásító készülékbe, mely garantálhatja a probléma megoldását, a száraz levegő okozta kellemetlen tüneteket orvosolhatja, nem mellesleg a hosszú élettartam biztosítja, hogy gazdaságosabb legyen.

  Alapvetően kétféle párásítási technika van, a hideg és a meleg párásítás. A háztartásokba inkább a hidegpárásítást szoktuk javasolni. Ezen belül megkülönböztetjük az ultrahangos, és nedvesítő betétes párásítókat, valamint a légmosókat, melyek légtisztításra is alkalmasak.

  Általában több tényező szokott közrejátszani, mire megtaláljuk vásárlóinknak a körülményekhez legmegfelelőbb párásító készüléket! Ha teljesen tanácstalan, böngésszen még a GYIK kategóriában, vagy keressen minket telefonon!

 • Sós vizet, vagy gyógyszeres oldatot párologtathatok az ultrahangos készülékben?

  Nem. A só erősen maró hatású, a készülékbe beszivárogva, tönkreteszi az elektronikát és a membránt is. Nem rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodás garanciavesztéshez vezet. Gyógyszeres oldat belélegzésére inkább gyógyszertárban kapható inhalátort javasolunk.

  A vízen kívül csak SALVUS vízzel használhatók a BONECO, vagy AIR-O-SWISS ultrahangos párásítók, aminek kúraszerű alkalmazásával nagyon jó eredmények érhetők el a légúti megbetegedések esetén.

 • Szeretném kombinálni a párásítást és a légtisztítást, mi lehet a megoldás?

  Ebben az esetben, légmosó használatát javasoljuk, vagy az AIR-O-SWISS 2071-es, HEPA szűrős légtisztító, nedvesítő betétes párásító kombi készüléket!

 • Tegnap vettem a párásító készülékemet, de nem emelkedik a levegő páratartalma!

  Régóta fennálló, 30 % körüli páratartalom esetében, nem csak az Ön nyálkahártyája szárad ki! Ilyenkor a fabútorok, a fal is megsínyli a száraz levegőt. Mikor elkezdi használni a párásító készüléket, elképzelhető, hogy az első pár napban a bútorok, a vakolat szívja be a nedvességet. Ilyenkor a párásító több vizet fogyaszt, a levegő relatív páratartalma, azonban még sem emelkedik jelentősen. Pár nap múltán, azonban, a levegő páratartalma is beállhat az optimális szintre.

 • A légmosó tárcsáit hogyan tisztítsam és milyen gyakran?

  A készüléket célszerű hetente karbantartani: Az alsó tartályt kiöblíteni, friss vízzel feltölteni a tárcsák állapotát szemrevételezéssel, ellenőrizni. Ha vízköves, akkor helyezze vissza a tárcsákat a helyükre, öntsön rá 20% ecetoldatot. Várja meg amíg az ecet kifejti a hatását, néha kézzel forgassa meg a tárcsákat. Öntse ki a folyadékot az alsó tartályból, és a tárcsaköteggel együtt vízzel öblítse le.

  A tárcsákat egyenként is célszerű elmosni, kb. havonta. A záró kupak elfordítása után a tengelyről egyesével vegye le a tárcsákat és áztassa be 20 %-os ecetbe. Ha már feloldódott a vízkő, puha kefével dörzsölje át, öblítse le vízzel, és egyesével helyezze vissza a tengelyre, egymástól egyenlő távolságra.

  A Calc Off segítségével még egyszerűbb a készülék tisztítása.

 • Allergiás vagyok a háziporra, pollenekre, és alacsony a levegő páratartalma, mit tegyek?

  Ez esetben a BONECO vagy AIR-O-SWISS légmosó készülék vásárlását javasoljuk Önnek! A légmosó készülékek hatékonyan tisztítják a lakás levegőjét a szállóportól, pollenektől, szmogtól, és a természetesség elvén párásítják a lakást! Nagy előnyük, hogy nincsenek cserélendő  szűrők, így hosszútávon gazdaságosabb a használatuk. De két készülékkel is kombinálhatja, a BONECO 2261 HEPA szűrős légtisztító, makulátlan, üde levegőt varázsol otthonába, használatát pedig ki tudja egészíteni egy ultrahangos, vagy nedvesítő betétes párásító készülékkel.

 • Az ISS ezüstrúd hogyan fejti ki a baktériumölő hatását?

  Az ezüst már régóta közismert antibakteriális tulajdonságáról. Ez a fém, több mint 650 fajta baktérium és vírus ellen hatásos, és minden párásító készülékben alkalmazható.

  Egyszerűen a párásítóba (nem a víztartályba) kell csak belehelyezni. Az ISS a vízben ezüst ionáramlást idéz elő, s ez a esetlegesen előforduló mikroorganizmusokat elpusztítja.

 • Folyamatosan kell használnom a párásító, vagy légtisztító készüléket?

  Az ultrahangos párásítókat nem javasoljuk folyamatos használatra. Ezeket a párásító készülékeket, hálószobába javasoljuk, éjszakai üzemelésre, vagy napközben pár órai működésre.

  Ellenben a többi párásítót (nedvesítő betétes párásító, légmosó készülékek) folyamatos működést igényelnek. A nedvesítő betétes párásítók filterét nem is szabad hagyni, hogy kiszáradjon, mivel így megül benne a vízkő, és elszaporodhatnak benne a bacilusok. Ezek a készülékek alacsony fogyasztással bírnak, egész napos működés mellett sem hagynak jelentős nyomot a költségvetésben!

  A légmosó készülékek is akkor hatékonyak a levegő tisztítását illetően, ha folyamatosan működnek.

 • Kruppos, asztmás a gyermekem, melyik a legmegfelelőbb párásítási megoldás számára?

  Krupp,  asztma, és gyakori légzőszervi megbetegedés esetén a BONECO vagy AIR-O-SWIS ultrahangos hidegpárásító készülékeket szoktuk javasolni! Ezekkel a párásítókkal tud, Salvus vízzel is inhalálni, mely hatékonyan csökkentheti az ezekkel a megbetegedésekkel járó, kellemetlen tüneteket.

  Nagy segítség lehet még a BONECO, vagy AIR-O-SWISS légmosó, vagy HEPA szűrős légtisztító, hogy a lakásban mindig friss, tiszta levegő legyen.

 • Melyik készülék alkalmas aromaterápiára?

  A 2071 kombinált légtisztító-párásító, a ventilátoros párásítók közül 2251, 1359, 2441 cikkszámú készülékek, illetve a 2055 és 2055D légmosó. Az aromaolajat soha ne töltse a vízbe, hanem egy vattapamacsra csöpögtessen pár cseppet és tegye a kijelölt helyére.

  Az ultrahangos készülékek aromaterápiára nem használhatók.

 • Szeretném kombinálni a párásítást és a légtisztítást, mi lehet a megoldás?

  Ebben az esetben, légmosó használatát javasoljuk, vagy az AIR-O-SWISS 2071-es, HEPA szűrős légtisztító, nedvesítő betétes párásító kombi készüléket!