Nem kell nagy képzelőerő hogy belássuk, ha vannak mikroszkopikus részecskék, por, pollenszemcsék a levegőben, ha ezeket kiszűrjük a probléma máris csökken. Ha zárt a helyiség, nincs allergén utánpótlás, tiszta a levegő, akkor elmúlnak az allergia tünetei.

Légtisztító helyes használata

A légtisztító nem csodaszer. Sokan azt várják, hogy bekapcsolják és fél óra sem telik el és azonnal örökre minden probléma megszűnik. Sokan szeretnék ezt hallani, de a valóság a légtisztító készülékekkel kapcsolatban kissé összetettebb.

Igények felmérése – megfelelő légtisztító kiválasztása

Az első lépés egy valóban jó légtisztító kiválasztásával kezdődik, lehetőleg még az allergiaszezon előtt. Meg kell nézni azt, hogy hol használjuk, hány légköbméter levegőt kell minél tisztábban tartania? Mit kell megszűrnie ahhoz, hogy valóban azt lehessen rá mondani, hogy allergiások számára javasolt?

A svájci BONECO márka mérnökei szerint, olyan összetett szűrőrendszer kell a jó légtisztító készülékbe, ami több rétegben az egyre kisebb szennyeződéseket képes kiszűrni és magában is tartani. Ehhez egy nagyon nagy felületű és nagyon finom szűrőrendszer kell. Rossz hír az allergiásoknak, hogy a pollenek meglehetősen parányiak, sőt a legkisebb pollenek tartoznak a legerősebb allergének közé. Nem véletlenül.

A légtisztító használata mellett egyéb óvintézkedéseket is tenni kell az allergiásoknak

  • Gyakori, enyhén nedves ruhás portörlés és HEPA filteres porszívó használata, ami megszűri a kifújt levegőt.
  • Gyakori ágyhúzás és törölközőcsere, valamint a személyes higiénia: 
  • különösen a hajmosás fontos, mert a haj és a textil szinte vonzza a polleneket.
  • Makacs esetben a szőnyegeket, bolyhos lakástextileket is el kell tenni.
  • Gyerekek plüssjátékainak rendszeres kimosása.
  • Ritkább szellőztetés, éjszaka is zárt ablakok, ajtók.

A legfontosabb: HEPA szűrős légtisztítót válasszon

A nemzetközi kifejezés az alábbi rövidítése: High Efficiency Particulate Air Filter, vagyis nagy hatékonyságú részecske levegő szűrő.
A HEPA szűrők finomsága a rajtuk ventilátorral átnyomott levegőt 99,97%-ban meg tudják szűrni, ám fontos, hogy tudjuk, milyen részecskenagyságig. Az ilyen szűrővel ellátott légtisztító készülék képes kiszűrni a szálló port, a koromrészeket, a pollent, sőt aktív szénszűrővel ellátott filterei még a szagokat (szmog, dohányfüst) is semlegesíti. Akik városban, vagy forgalmas utak, üzemek csomópontok közelében élnek, azok között sajnos egyre több az allergiás.

A légtisztítót sose kapcsoljuk ki, állítsuk automata fokozatra, hogy mindig a megfelelő szinten dolgozzon. Így lehet szinten tartani a tisztaságot.

Azt mondják az allergiáról, hogy két embertípus van, az egyiknek már van, a másiknak még nincs. Vagyis bárki, bármikor lehet, akár idősebb korban is okozhat allergiát az, amivel évtizedekig semmi bajunk nem volt.

Az allergia kumulálódik, vagyis kezdetben akár csak egy dologra, később pedig egyre több mindenre lehet érzékeny az ember. Ezért érdemes többek között egy jó hatékonysággal működő légtisztító készüléket beszerezni, hogy a folyamatot megállítsuk. Ezen egyszerűen kár spórolni, mert hosszú távon a drágább az olcsóbb.

A svájci BONECO légtisztító – megbízható minőség

A svájci BONECO légtisztítók a világ élvonalába tartoznak, mivel minőségük a legkényesebb elvárásokat is teljesíti. Tartós, csendes, energiatakarékos működés mellett a kiváló szűrőképesség megkönnyíti az allergiások életét. Évekre biztosít folyamatosan tiszta, minőségi levegőt otthon az egész családnak annyiból, amennyiből jószerivel 1-2 napot lehetne egy gyógyhelyen eltölteni. Semmi kétség, a levegő tisztasága a hosszabb és egészségesebb élet egyik legfontosabb része.

Nézzen be hozzánk, mert sokféle méretben és kapacitásban léteznek BONECO légtisztító készülékek otthonra vagy irodába. Ez a légtisztító tényleg működik allergia esetén!