BONECO párásító a jobb levegőért

A legjobb megoldás az optimális páratartalom helyreállítására egy párásító készülék beszerzése. Párásítóval hatékonyan és hosszú távon megoldhatja a száraz levegő kérdését.
Mikor van szükség párásításra? Ha a helyiségben a relatív páratartalom tartósan 40% alatt van. Érdemes a páratartalmat és a száraz levegőt kisérő tüneteket figyelni, s szükség esetén a problémát kezelni. Sajnos a száraz levegő számos egészségügyi panaszt okozhat.
A száraz levegő jelei: kínzó és szűnni nem akaró köhögések, orr és torokszárazság, szemszárazság, bőr szárazság, „kókadozó” virágok, recsegő parketta, gyakori felsőlégúti megbetegedések, elhangolódott hangszerek, köhögő cica….

Hidegpárásítás kontra melegpárásítás

A melegpárásítás és a hidegpárásítás között az alapvető különbség, hogy a készülék a párát milyen módon állítja elő és juttatja közvetlenül a légtérbe. A legősibb párásítási eljárás, amikor felforraljuk a vizet, ez az úgynevezett gőzölés. Melegítés során a vízcseppek halmazállapota megváltozik és cseppfolyósból légneművé (vízgőzzé) válik. Ezzel az eljárással a levegőbe kerülő pára teljesen higiénikus és baktériummentes lesz.
A BONECO melegpárásító készülékei által kifújt pára már nem forró, csak kellően meleg, így teljesen biztonságos a használatuk! A keletkező gőzpára még a készülék belsejében elkeveredik a szoba levegőjével, amely aztán kellemes langyos páraként kerül a szoba levegőébe.

Hidegpárásítás: természetes párologtatás elvén működik

A hidegpárásítók (légmosók, nedvesítőbetétes párásítók, ultrahangos párásítók) a víz természetes párologtatásának elvén működnek, nem melegítik fel a vizet, mint a melegpárásítók. A nedvesítőbetétes párásítóknál a víz elpárologtatása egy ventilátor segítségével történik egy szűrőről vagy egy nedvesítő betétről.
Ha hidegpárásítóba száraz levegő áramlik be akkor a levegő „nedvességet vesz” fel és páradúsabb levegőt juttat vissza a helyiségbe. Ám ha a beáramló levegő már párával telítettebb akkor már kevesebb párát tud felvenni. Ez az önszabályozó mechanizmus, vagyis a levegő csak annyi párát vesz fel, amíg el nem éri a telítettségi szintjét. Az ultrahangos párásítók szintén hidegpárásítók csoportjába tartoznak, csak ezeknél a készülékeknél egy ultrahangos membrán porlasztja szét apró szemcseméretre a vizet.

Hidegpárásítás és a vízhigiénia

A hidegpárásítók vízzel „dolgoznak”. A csapvizet vagy szűrt vizet, amit beleönt a tartályába azt használja fel. A természetes párologtatás úgy működik, hogy a csak a víz vagyis H2O párolog el a tartályból. A vízben lévő bacilusok, szennyeződések ott maradnak a tartályban, nem kerülnek kipárolgásra. Tehát nem kell attól tartania, hogy a hidegpárásítás során „rossz pára” kerül a levegőbe. Azonban fontos megemlíteni, hogy a tartályban lévő vizet cserélni kell, s rendszeresen takarítani is szükséges.

Tudta, hogy az ezüst fertőtlenít?

Hallott már az ezüst csíramentesítő hatásáról? Az ezüst sokoldalú és jótékony hatása már régóta ismert. Használatos volt különböző fertőzések kezelésére, megelőzésére. Hippokratész szerint az ezüst kiválóan alkalmas vágott sebek gyógyítására, szívproblémákra, nagyra becsülte fertőtlenítő hatását is. Már az akkori „gyógyszerkönyvben” is megtalálható volt a leírása.
A BONECO párásítókban egy ún. ezüstrúd gondoskodik a víz higiéniájáról.
Hogyan lehet egészségesebbé és higiénikusabbá tenni a párásítókban lévő vizet? A svájci BONECO gyár mérnökei megtalálták a megoldást: kifejlesztették a víz higiéniájáért felelős ezüstrudat. Ez a rúd abban segít, hogy a hidegpárásító tartályában lévő vízben nem engedi elszaporodni a betegséget okozó mikroorganizmusokat. Akkor lép működésbe, ha vízzel érintkezik. Az ezüstrudat a párásító tartályába vagy alsó tálcájába kell helyezni. Egy évig tart baktériumölő hatása. Ezért az ezüstrudat érdemes évente cserélni. Több vásárló számolt be pozitív hatásáról, használata közben nem érzik „büdösnek” a vizet. Tesztelje Ön is az ezüstrúd hatását!

Tartsa karban, cserélje gyakran!

Előfordulhat hidegpárásító készüléknél, hogy vizet hagyunk a tartályban. Az állott vízben könnyebben elszaporodnak a baktériumok. De az ezüstrúd használata jelentősen csökkentheti ennek a kockázatát. Javasoljuk, hogy gyakran cserélje a vizet a párásítóban és hetente mossa át a párásító tartályát ezzel is biztosítva a készülék higiéniáját.