Az alacsony páratartalom igazi „népbetegség”. A téli időszakban gyakori jelenség, hogy a páramérőn extrém alacsony kilengéseket tapasztalhat. A legjobb és leggyorsabb megoldás a párásítás. Párásítással hatékonyan és tartósan rendezheti páratartalombeli problémáját.

A párásító választás komoly dilemma.

Naponta többen fordulnak hozzánk, hogy adjunk tanácsot a száraz levegő okozta problémájukra. Mindenkit arra biztatunk, hogy vásárlás előtt tájékozódjon, kérjen tanácsot. Járja körbe alaposan a témát, hogy készülék választása hatékony és hosszú távú megoldás legyen.
Kérdések és válaszok, párásító vásárlásakor
A legfontosabb kérdések, melyek mellett nem „mehetünk el”:
– Milyen problémára keres megoldást? Száraz levegő? Allergia vagy por?
– Mekkora helyiségben szeretné a készüléket használni? Zárt a szoba vagy nyitott?
– Milyen a víz minősége?
– Hosszú vagy rövid távú megoldásban gondolkodik?

7 érv a BONECO párásítói mellett:

1. Hosszú távú megoldást nyújt a száraz levegő okozta problémára. Alacsony meghibásodási arány, alacsony karbantartási költség.
2. A párásítók csapvízzel is használhatók. A BONECO készülékekben megfelelő a víz lágyítása.
3. Minden BONECO párásítóban automata páraszintszabályzó van, így elkerülhető a túlpárásítás.
4. Egy ezüstrúd gondoskodik a higiénikus és csíramentes vízről a párásítóban.
5. A BONECO ultrahangos membrán apró szemcseméretre képes szétporlasztani a vizet. Nem alakul ki víztócsa a készülék mellett.
6. Salvus inhalálásra is alkalmasak az ultrahangos modellek.
7. Karbantartásuk egyszerű és időtakarékos.

Párásító: szobához méretezve.

Párásítót érdemes az adott helyiség méreteihez igazítani. Egy nagyobb szobába nagyobb teljesítményű készülék kínálhat jó megoldást. Más párásítási igénye van egy egy légterű nappalinak és megint más egy kisebb halószobának. Érdemes jó pár kérdést tisztázni mielőtt letennénk a voksunkat egy párásító mellett.
Választáskor vegye figyelembe azt a tényt, hogy a pára „száll”, terjeng a levegőben. Ha szeretnék a párát bent tartani a szobában, érdemes lezárni a helyiséget. Ha nem megoldható, mert nyitott a szoba, akkor ennek ismeretében kell párásító készüléket választani. A párásítót érdemes folyamatosan működtetni, hogy optimális páratartalom legyen a lakásban.
Párásító választáskor sokan abba a hibába esnek, hogy nem mérlegelik a lehetőségeket. Sokszor a legnagyobbat és sok esetben a legdrágább készüléket válasszák ki, mondván az a legjobb. Ez azonban nem minden helyzetben igaz. Kérje ki szakértő véleményét, hogy jó döntést tudjon hozni.

Hatékonyabb kettő, mint egy. Tervezzen!

Elképzelhető, hogy egy párásító nem is elég, hanem rögtön kettő készülék jelenthet optimális megoldást a száraz levegő okozta problémára. A helyiség páraértékeinek pontos ismerete után lehet „tervezni”, hogy egy nagyobb vagy két kisebb párásító lehetne a megoldás.

Válassza a minőséget és tervezzen hosszútávra!

A BONECO gyár több mint 60 éves múlttal rendelkezik, megbízható minőségű svájci márka. A vásárlói visszajelzések követése és a folyamatos fejlesztések teszik igazán megbízhatóvá és hosszú élettartamúvá a BONECO párásító és légtisztító készülékeit.