A parlagfű allergiában szenvedők száma sajnos évről évre nő. Július közepétől szinte október végéig tartanak a tünetek, melyek kivédésére nagyon fel kell készülni. Sokan szénanáthának is hívják, holott a szemviszketés, orrfolyás, tüsszögési rohamok, az arcüregek és a torok szinte elviselhetetlen viszketése nem nátha.

A parlagfű allergia lassan népbetegség

Magyarországon a parlagfű évről évre jobban terjed, igénytelen növény, így bárhol képes gyökeret verni. Július közepétől pedig beindul a porzási időszak. Ettől kezdve válik rémálommá a nyári szezon, ami a fagyok beálltáig tart. A pollenszemcsék a széllel terjednek és igen nagy távokat képesek megtenni, tehát akkor és ott is jelen vannak, ahol épp nem látható. Érdemes lakásunkat légtisztító berendezéssel ellátni még akkor is ha lakhelyünk környéke látszólag mentes a parlagfűtől. A parlagfüvet nem kell összefüggő mezőben elképzelni. csak mondjuk itt-ott a járda szélén, út mentén, egy elhanyagoltabb telken. Ha ezek területét a környéken összeadnánk, meglepő számok jönnének ki.

Hogyan lehet hasznos pollenallergia ellen egy légtisztító?

A nyár a szabadban végezhető programok ideje is, ami bizony egy allergiás számára szórakozás helyett szenvedést hozhat. Szabadtérre kénytelenek vagyunk más megoldást találni allergiás tüneteinkre, mint szemcsepp, orrspray, gyógyszerek. Ezek nagyrészt igen megbízhatóak és hatékonyak, viszont az otthon eltöltött idő kellemesebb nélkülük. Erre találták ki a légtisztító készülékeket. A levegőtisztító kiszűri az allergiát okozó polleneket, így kímélve az irritált nyálkahártyákat. Ehhez elég egy légtisztító?

A levegőtisztító használata mellett vannak még trükkök a pollenallergia ellen.

Gyakori arc és hajmosás, mivel a hajunk szinte összegyűjti a port. Gyerekek plüssjátékainak mosása. Gyakori ágyhúzás, különösen takaró és kispárna, valamint az utcai ruhák gyors levétele és átöltözés otthoni holmikba.

Az egyik legjobb természetes módszer, ha levegőtisztító segítségével szűrjük ki

A légtisztító készülék használata több szempontból is előnyös lehet. A levegőben terjengő ezernyi apró pollen, spóra légzés közben mind bejut a szervezetünkbe, irritálja a nyálkahártyát és fokozatosan erősödő, rosszabbodó allergiás reakciókat, gyulladást, duzzanatot okoz. A különböző pollenek okozhatnak asztmás megbetegedést is, alsó-felső légúti megbetegedést, nehéz légzést és még más egyéb problémákat is. A levegőtisztító által szűrt, tiszta levegő pihenteti a szervezetet, így csökkennek, el is múlnak a tünetek. Persze, ha újból érintkezünk a normál, szűretlen levegővel, minden kezdődhet elölről. Ekkor felmerülhet a kérdés:

Érdemes-e légtisztítót venni allergia ellen, ha úgyis ki kell menni a lakásból?
A válasz egyértelmű IGEN. Ebben az esetben is érdemes légtisztító készüléket beszereznünk, mert jelentősen csökkenti az allergiás rohamok mellett kialakulásának esélyét. Ha időnk nagy részét zárt térben töltjük mindenképpen ajánlatos a légtisztító készülék beszerzése, ugyanis szerencsés esetben akár teljesen meg is szűnhetnek a tünetek.

Allergiás gyerekeknek is sokat segít a levegőtisztító
A fejlődő immunrendszer terhelése, túlműködése okozta, kórosan erős reakció az allergia. Ha meg tudjuk kímélni a gyereket legalább éjszakára, vagy mindaddig, amíg otthon van, máris sokat tettünk azért, hogy erősebb legyen és jobban fejlődjön a szervezete. Ha viszont hagyjuk, hogy a tünetei kifejlődjenek, sőt rosszabbodjanak, akkor nem csak az adott pillanatban lesz neki kellemetlen, hanem ez a reakció rögzül a szervezetben és később romolhat is a helyzet, akár egyre több mindenre lehet allergiás! Lám, a légtisztító sok mindent tud még megelőzni is. De gondolkozzunk praktikusan:

Egy légtisztító a lakásba ma már épp olyan szükséges tartozék, mint pl. a hűtő, vagy a konyhai szagelszívó. Nem presztízstárgy, vagy luxus, hanem használati cikk, amivel az életminőségünket javítjuk és védjük a család egészségét. Nem csak pollenszezonban, hanem egész évben, a kipufogógázok, szálló por, korom, penészspórák is kiszűrhetők, így nem csak allergia ellen jó.

Svájci levegő egész évben a Boneco légtisztítók segítségével
A svájci levegőtisztítók, amiket mi forgalmazunk, a minőséget képviselik. Tiszta és friss levegőt varázsolnak a lakásba, semlegesítik a szagokat, kiszűrik a polleneket, a légszennyezést. Működésük csendes, megbízható.

Allergia szezon előtt érdemes már légtisztítót beszerezni
Parlagfű allergia ellen soha nem késő beszerezni, bár mi inkább azt javasoljuk, hogy még a pollenszezon fellángolása előtt érdemes elkezdeni a légtisztító használatát. Természetesen a légtisztító akkor is hatásos, ha már javában tüsszögünk.

Boneco légtisztító márkaüzlet Budapesten
Svájci, minőségi légtisztító és párásító szaküzletünk szívesen lát minden érdeklődőt, szívesen válaszolunk kérdésére, a használattal és teljesítménnyel kapcsolatban sok olyan dologra is, amit talán elsőre nem is gondolna.

A Bonair a csúcsminőségű, egészséges és friss levegőt hozza el Önnek és családjának! Élje meg a tiszta és friss levegő élményét, nézze meg légtisztító kínálatunkat, melyek többféle méretben és teljesítményben kaphatók!