A csodás, tavaszias időjárás már a természet nyújtotta légszennyezést is produkálja nemsokára, ám az új, innovatív légtisztítót külön pollen terhelésnek nem tudtuk még kitenni.
Ezért csupán normál lakóhelyiség és iroda körülmények között figyeltük meg a légtisztító működését.

ALLERGY szűrővel használva az új svájci BONECO P500 légtisztítót mit tapasztaltunk?

  • Alapvetően folyamatos, csendes működést
  • Kijelezte, ha a levegőt a környezetében valamilyen anyaggal terheltük. Nagyon gyorsan reagált a P500 kijelzőjén látható levegő szennyezettség mérő a levegőbe juttatott „szennyező anyagokra”.
  • A lábazatánál porosabb környezetet, ám a helyiségben csökkent a látható por mennyisége (általában a légtisztítók körül porosabb lesz a padló -ha a földön helyeztük el- mivel a légtisztító készülék ventilátor által szívja be a szűrő felületen át a levegőt, s a készülékbe be nem kerülő por a készülék mellett lerakódik)
  • A légtisztító működése, valamint látványa nyújtotta jobb közérzetet.

Légtisztító tesztelés, növeltük a terhelést

A légtisztítótól néhány méterre lévő kis helyiségben Boneco ultrahangos párásítóval Salvus vizet porlasztottunk, s résnyire kinyitottuk az ajtót, Néhány másodperc elteltével a piros jelek voltak láthatóak a légtisztító részecske mérő kijelzőjén és a levegőben is látható lett a Salvus köd.
Automata üzemmódban ilyenkor azonnal magasabb ventilátor fokozatba kapcsol a készülék.

Hamu, füst terhelést okoztunk a helyiségben, gyorsan kipirosodott, a korábban világos, tiszta levegőt mutató légszennyezettség mérő, kijelző.

Pollen, virágpor terhelést nem sikerült előállítani, az erőteljesen illatozó jácint virágai nem jelentettek a légtisztító számára kihívást, plusz munkát.

Végül a bundás kenyér teszt következett az égett olajjal.
Erre is szinte azonnal reagált a készülék.

A légtisztító hangja

Ez mindig sarkalatos kérdés, mert nem szeretnénk egy újabb zörgő zúgó gépet a lakásba.
Az 5 sebességfokozat, a lekerekített formák és a kiváló minőségű ventilátor motor rendkívül csendes működést eredményezett.
Éjszaka a 2 fokozatban is szinte zajtalan a készülék. Nyugodtan tudtunk aludni mellete.

Karbantartás, kezelhetőség

A készülék előlapja egyszerűen lepattintható, ekkor lekapcsol a készülék. A mosható előszűrő könnyen kivehető. A HEPA filtert pedig a helyén leporszívózható.

A kijelzőpanel jól láthatóan világít nappal. Éjszaka automatikusan elsötétül, így nem zavaró a fénye.
Az érintő gombok jól reagálnak a kezelése nem bonyolult. Összesen 4 gomb van:
Ki /be kapcsoló, ventilátor fokozat, Auto/ Éjszakai üzemmód választó, időzítő.

Végeredmény: Légtisztító : Por,  3:0

Összességében egy jól összerakott, könnyen kezelhető, hatékony légtisztítót kaptunk, amely mentes mindenféle feleslege csili-vili sallangtól. A por mennyisége láthatóan csökken a helyíségben és a kellemetlen szagokat is hatékonyan csökkentette.

Nézze meg a Boneco P500 légtisztítóról készült videónkat