BONECO U700 Ultrahangos párásító digitális

Ultrahangos hideg párásító, fejlett BONECO ultrahang technológiával 6 dl víz óránkénti elpárologtatással.

Ultrahangos párásító digitális

A BONECO U700 ultrahangos párásítót ÖNNEK AJÁNLJUK ha:

 • Elegáns nagy teljesítményű párásító készüléket szeretne
 • Nagyobb légterű helyiség párásítására használná ( nagyobb nappali, hálószoba, galériás lakás max. 200 m3)
 • Nem szeretne a takarításával sok időt eltölteni
 • Szeretne a párásítás mellett a SALVUS ködöt, mint természetes nyákoldást, gyulladáscsillapítást is alkalmazni, vagy asztma, krupp tüneteit enyhíteni vele
 • SALVUS gyógyklíma, só kamra kialakítását tervezi egyszerűen
 • A hideg párásítás mellett szeretne alkalmanként langyos párásítást, esetleg aromaterápiás célra is használná
 • Otthonában kedveli a modern dizájnt, egy digitális készüléket szeretne, melyben több extra funkció is van, automata és éjszakai üzemmód, kijelzőn lehet figyelni az aktuális páraszintet, és beállításokat
 • Jellemzően nem túl  kemény a csapvíz 

A Boneco U700 ultrahangos párásító főbb jellemzői

 • ultrahangos hideg párásító, fejlett BONECO ultrahang technológiával 6 dl víz óránkénti elpárologtatására képes
 • digitálisan beállítható a pára intenzitás és az elérni kívánt páratartalom
 • a tartályba beépített, könnyen kivehető, ezüsttel AG+ kezelt vízlágyító patronnal rendelkezik
 • abszolút higiénikus: antibakteriális tartály, ezüsttel kezelt vízlágyító patron, és az Ionizáló Ezüstrúd használatával, melyek az alapcsomagban megtalálhatók, és később is megvásárolhatóak, mint tartozék
 • utántölthető vízlágyító patron
 • páratartalom szabályzás (beépített higrosztát)
 • pára intenzitás szabályzás
 • csendes, halk üzemelés <25 dB (A)
 • Automata vagy Éjszakai üzemmód
 • beállítható időzítő
 • Salvus víz inhalálására is alkalmas
 • kétirányú párakifújás
 • hosszú élettartam

Mitől különleges a Boneco U700 ultrahangos párásító?

A speciális kialakítású 5. generációs BONECO ultrahang technológia által a párásító készülék mikroszkopikus cseppekre (1-5 mikron között) porlasztja szét a vizet, majd látványos ködként fújja ki a helyiségben.

Zárt légtérben ez a finom köd szétoszlik úgy, hogy a környezetében nem okoz tócsát.

A néhány mikronnyi szemcsékre porlasztott vízzel a víz ásványi anyag tartalmát is szétporlasztja, ezért csapvíz használata esetén a tartályba beépített vízlágyító patron segít megszűrni azokat.

Az ultrahangos párásító működése

A Boneco U700 ultrahangos párásító készülék digitálisan szabályozható. A készülék elején található érintőgombok használatával a kívánt páraszint igény szerint beállítható. A kifújt pára erőssége, intenzitása is szabályozható 30 -70%-ig, 5°C-onként állítható. Folyamatos működés is beállítható “Co” jelzés alatt.

A kényelmét szolgálja még az Auto funkció is, ilyenkor a készülék 55%-ot állít be magától, így Önnek nem kell a beállítással foglalkozni.

Ezenkívül, ha kifogy a tartályból a víz, automatikus leáll a párásító.

A 9 literes tartálynak köszönhetően 1 feltöltéssel maximális teljesítményen megközelítőleg 15 órán át üzemel a készülék. Célszerű este, lefekvés előtt a párásító tartályát feltölteni, hogy éjszaka a párásító folyamatosan üzemelhessen.

Beállítható időzítést is, 0 – 9 órás időtartam közül választhat. Amint lejár az időtartam, a az ultrahangos párásító kikapcsol, átvált “Készenlét” funkcióra.

Alacsony energiafogyasztás és különösen halk működés jellemzi a Boneco ultrahangos párásítókat, így az U700-as hideg párásítót is. Három fokozat közül is választhat, alacsony, közép és magas teljesítmény, mellyel a pára kifújás intenzitását szabályozhatja.

Magyarországon jellemzően kemény a víz, ezért tapasztalatok alapján az U700 ultrahangos párásítót maximum 200 m(kb 80 m2) helyiség párásítására ajánljuk, amennyiben tudja, lágyított, vagy tisztított vízzel használni.

Célszerű a készüléket a földtől legalább fél méter magasságba elhelyezni.

Az U700 ultrahangos párásítóba már 6. generációs BONECO INOX kerámia ultrahang membrán van.

Salvus inhalálás a Boneco U700 párásítóval is lehetséges.

Salvus gyógyvíz inhalálására a Boneco U700 ultrahangos párásító kifejezetten alkalmas. A salvus inhalálás során, a Boneco U700 ultrahang membránja akkora méretűre porlasztja szét az ásványi anyagokkal teli Salvus vizet, hogy inhalálás során a finom „Salvus köd” a légutakon keresztül a tüdőcsúcsig is lehatolnak. Számos jótékony hatása ismert a Salvus köd belélegzésének, ilyenek a nyákoldás, mellyel nem társul plusz irritáció az inhaláláskor, a torok- és arcüreggyulladás tüneteinek enyhítése, illetve a különböző légúti megbetegedésekből való gyorsabb felépülés.

Salvus inhaláláskor készült VIDEÓNKAT itt megtekintheti.

A salvus inhalálások után, a sima vízzel való párásítás előtt mindig öntse ki a benne maradt salvus vizet a tartályból, párásítóból, és öblítse ki!

A Boneco U700 ultrahangos párásító tartozékai

 Boneco U700 ultrahangos párásítóhoz tartozik egy vízlágyító patron, mely használata leginkább akkor javasolt, ha nem tudja szűrt vízzel feltöltenie a víztartályát, csak csapvízzel. A vízlágyító patron könnyen szétszedhető és után tölthető, erre szolgál a BONECO 7533 utántöltő csomag, mely 3 adag granulátumot tartalmaz. Ezt tartozékként később is meg tudja vásárolni. A készülékben már alapból benne van a vízlágyító patron 1 adag granulátummal együtt, melyet első használat előtt 24 órára be kell áztatni.

A vízlágyító granulátum élettartamát több tényező is befolyásolja. Általában 1,5 – 4 hónap egy adagnyi granulátum élettartama. Amennyiben tudja lágyított vízzel használni, úgy ez az élettartam megnövekedhet, vagy akár el is hagyható a vízlágyító patron használata.

A Boneco U700 hideg párásító tartozéka még az Ionizáló Ezüstrúd, ami meg gátolja a mikrobák (baktériumok) növekedését a készülékben így tartósan tisztán tartja a vizet. Ez az ezüst rúd kiegészítő, később külön is rendelhető tartozéka a készüléknek. A készülékben az ezüstrúd elhelyezésére kiképzett rész van kialakítva. Az ezüst rúd is tartalma az alapcsomagnak.

A Boneco U700 karbantartása és tisztítása

A párásító karbantartását célszerű (vízkeménységtől függően) hetente elvégezni.
Tisztítása, egyszerű, az öntisztító üzemmód megnyomásával történik. Használhatja üzletünkben kapható Calc Off-al (citromsav) vagy 20%-os ecettel is. A gép az öntisztító program során felmelegíti 40°C-ra a citromsavat / ecetet, és így gyorsan és hatékonyan szedi le a vízkövet a gép belsejéből, membránjáról, ezáltal tisztítva azt.
Ezután Önnek nincs más teendője, csak kiöblítenie párásító készülékét, hogy ne maradjon benne lerakódás, kosz, illetve tisztító anyag.

Ultrahangos párásítóját soha ne tisztítsa maró anyaggal, vagy más vízkőoldó szerrel!

Csak citromsav és ecet használatát javasoljuk! Más tisztítószerek megrongálhatják a párásító egyes részeit, melyre garanciát nem tudunk vállalni! Ne töltsön illóolajat a tartályba, azt csak az erre kijelölt ollóolaj fiókba tegyen!

A készülék rendszeres karbantartásával hosszú élettartamra számíthat, melyhez mi 3 év garanciát biztosítunk!

Technikai paraméterek

Párásító kapacitás
Párásító kapacitás
1 - 6 dl/óra
Javasolt max. szoba méret
Javasolt max. szoba méret
100m2 / 250m3
Ventilátor fokozatok
Ventilátor fokozatok
3
Teljesítmény
Teljesítmény
36-170W
Feszültség
Feszültség
230V/50Hz
Zajszint
Zajszint
<35dB(A)
Víztartály mérete
Víztartály mérete
9 liter
Méret
Méret
32,5 x 19 x 36cm
Súly
Súly
4,6 Kg